Се подготвуваат измени во Законот за земјоделско земјиште | Правдико

Правдико

   

Се подготвуваат измени во Законот за земјоделско земјиште

© Copyright 2022 pravdiko.mk Сите права се задржани. Не е дозволено преземање на оваа содржина или на делови од неа без претходна согласност од редакцијата на ПРАВДИКО.

sobranie111Предлог на Закон за дополнување на Законот за земјоделското земјиште, со кој се овозможува потврдување на помошни објекти, оранжерии и објекти за примарна обработка на земјоделски производи бесправно изградени на градежно земјиште до денот на одобрување односно усвојување на урбанистичко планската дикументација со која предметното земјоделско земјиште на кое бил изграден бесправниот објект станало градежно земјиште.

Целта на предлог законот преставува давање на правен основ за потврдување на бесправно изградени објекти на градежно земјиште.

Препорачуваме

Партнери на Правдико