Правдико

   

Се предлага одлагање на примената на најновите измени на Законот за спортот

© Copyright 2018 pravdiko.mk Сите права се задржани. Не е дозволено преземање на оваа содржина или на делови од неа без претходна согласност од редакцијата на ПРАВДИКО.

sobraniemkИмплеменатацијата на Законот за изменување и дополнување на законот за спортот („Службен весник на Република Македонија“ 148/13) подразбира превземање на активности кои поради распишаните редовни избори за Претседател на Републиката се отежнати односно неможат да бидат превземени.

За таа цел се предлага Предлог законот за изменување на Законот за спортот со кој се одлага примената на Законот за изменување и дополнување на законот за спортот („Службен весник на Република Македонија“ 148/13).

Се предвидува одлгање на примената на одредбите на Законот за изменување и дополнување на законот за спортот („Службен весник на Република Македонија“ бр. 148/13) до декември 2014 година.

Предлог измените можете да ги превземете ТУКА

Партнери на Правдико