Седница на собраниската Комисија за избори и именувања | Правдико

Правдико

   

Седница на собраниската Комисија за избори и именувања

© Copyright 2022 pravdiko.mk Сите права се задржани. Не е дозволено преземање на оваа содржина или на делови од неа без претходна согласност од редакцијата на ПРАВДИКО.

Во Собранието на Република Македонија денеска ќе заседава Комисијата за прашања на изборите и именувањата.

На дневен ред се Предлог – одлуката за изменување на Одлуката за избор на претседатели, заменици на претседателите, членови и нивни заменици на комисиите на Собранието на Република Македонија, Предлог – одлуката за основање пратенички групи на Собранието на Република Македонија  за соработка со парламенти на други држави и избор на претседатели и членови на пратеничките групи  на Собранието на Република Македонија  за соработка со парламенти на други држави и Предлог – одлуката за резрешување од функцијата заменик на генералниот секретар на Собарнието на Република Македонија.

Извор:ТВ24

Препорачуваме

Партнери на Правдико