Семинар на тема: Улогата на затворскиот инспекторат и јакнење на координацијата помеѓу внатрешните и надворешните тела за инспекција на казнено – поправните установи | Правдико

Правдико

   

Семинар на тема: Улогата на затворскиот инспекторат и јакнење на координацијата помеѓу внатрешните и надворешните тела за инспекција на казнено – поправните установи

© Copyright 2020 pravdiko.mk Сите права се задржани. Не е дозволено преземање на оваа содржина или на делови од неа без претходна согласност од редакцијата на ПРАВДИКО.

logo (1)Академијата за судии и јавни обвинители во соработка и со финанска поддршка на проектот – заедничка програма на ЕУ и Советот на Европа за “Јакнење на капацитетите на органите за спроведување на Законот за соодветно постапување со задржани и осудени лица“, организира 3 семинари на тема “Улогата на затворскиот инспекторат и јакнење на координацијата помеѓу внатрешните и надворешните тела за инспекција на казнено – поправните установи“. 

Семинарите ќе се одржат по следниот распоред:

 –       15 Октомври во Скопје

–       16 Октомври во Битола

–       17 Октомври во Штип

Сите колеги кои се заинтересирани да земат активно учество на овие семинари, задолжително да се пријават во Адвокатска комора на Република Македонија на е-маил. lawyermk@mba.org.mk најдоцна до 13 Октомври 2014 година.

Извор: Адвокатска комора на РМ

Препорачуваме

Партнери на Правдико