СЕМИНАР: Новини во приватизацијата на градежното земјиште во државна сопственост и анализа на Законот за вонсудско спогодување | Правдико

Правдико

   

СЕМИНАР: Новини во приватизацијата на градежното земјиште во државна сопственост и анализа на Законот за вонсудско спогодување

© Copyright 2022 pravdiko.mk Сите права се задржани. Не е дозволено преземање на оваа содржина или на делови од неа без претходна согласност од редакцијата на ПРАВДИКО.
KapitalAkademijaNOVO_logo
ЦЕЛИ НА ОБУКАТА
I. НОВИНИ ВО ПРИВАТИЗАЦИЈАТА НА ГРАДЕЖНОТОЗЕМЈИШТЕ ВО ДРЖАВНА СОПСТВЕНОСТ

Со Законот за изменување и дополнување на Законот за приватизација и закуп на градежното земјиште во државна сопственост (од февруари 2014 год. Сл. Весник на РМ бр.24/14) се извршени значајни промени во врска со приватизацијата на градежното земјиште во државна сопственост на кое постои право на користење од страна на физички и правни лица.

АГЕНДА

 Продолжување на рокот за поднесување барање за приватизација
 Промени во условите за приватизација на градежното земјиште
 Промени во условите и постапката за воспоставување на закуп на градежното земјиште
 Случаи на престанок на воспоставен закуп на градежно земјиште
 Посебни случаи на престанок на правото на користење и на закуп
 Заклучни согледувања и мислења

Предавач: Фиданчо Стоев, Судија на Врховен суд на Р.Македонија во пензијa

Повеќе на овој ЛИНК

 

 

Препорачуваме

Партнери на Правдико