Семинар: Поим и видови на психичко вознемирување на работно место - мобинг | Правдико

Правдико

   

Семинар: Поим и видови на психичко вознемирување на работно место – мобинг

© Copyright 2022 pravdiko.mk Сите права се задржани. Не е дозволено преземање на оваа содржина или на делови од неа без претходна согласност од редакцијата на ПРАВДИКО.

СКМ-2-Поим и видови на психичко вознемирување на работно место – мобинг, постапка пред работодавач во случаи на вознемирување на работно место и постапка пред суд во ваков вид на спорови, постапка при отказ на договорите за вработување од деловни причини, повреди на работниот ред и дисциплина како причина за отказ на договорот за вработување

13.5.2016 година (петок)
9:30-15:00 часот

Стопанска комора на Македонија, сала 1 на 5-ти кат

Стопанската комора на Македонија, на 13.5.2016 година, организира еднодневен семинар на тема: Поим и видови на психичко вознемирување на работно место – мобинг, постапка пред работодавач во случаи на вознемирување на работно место и постапка пред суд во ваков вид на спорови, постапка при отказ на договорите за вработување од деловни причини, повреди на работниот ред и дисциплина како причина за отказ на договорот за вработување.

Во рамки на семинарот ќе бидат опфатени сите специфични аспекти поврзани со обврските на работодавачите и работниците кои произлегуваат од работниот однос во Република Македонија. Воедно, ќе се направи обид за расчистување на одредени нејаснотии и дилеми кои се јавуваат во праксата, поврзани со предметната проблематика.

ПРОГРАМА:

-Поим и видови на психичко вознемирување на работно место – мобинг;
-Постапка пред работодавач во случаи на вознемирување на работно место и
постапка пред суд во ваков вид на спорови;
-Постапка при отказ на договорите за вработување од деловни причини;
-Повреди на работниот ред и дисциплина како причина за отказ на договорот за
вработување.

Повеќе информации ТУКА

Препорачуваме

Партнери на Правдико