Семинар за обука во врска со слободата на изразување и правото на приватен живот – судска пракса на есчп | Правдико

Правдико

   

Семинар за обука во врска со слободата на изразување и правото на приватен живот – судска пракса на есчп

© Copyright 2022 pravdiko.mk Сите права се задржани. Не е дозволено преземање на оваа содржина или на делови од неа без претходна согласност од редакцијата на ПРАВДИКО.

logo (1)Адвокатската комора на Република Македонија во соработка и со финансиска поддршка на Советот на Европа и Министерството за надворешни работи на Норвешка, а во врска со проектот за унапредување на слободата на изразување и информирање и слободата на медиумите во Југоисточна Европа, организира семинар за обука во врска со слободата на изразување и правото на приватен живот – судска пракса на ЕСЧП. 

Овој семинар ќе се одржи на ден 7 Ноември 2014 година, во Хотел Арка – Скопје, со почеток во 10:00 часот,  и е наменет за учесници (адвокати) од сите адвокатски заедници.

Сите колеги кои се заинтересирани да земат активно учество на престојниот семинар задолжително да се пријават во Адвокатска комора на Република Македонија на е-маил. lawyermk@mba.org.mk најдоцна до 01Ноември 2014 година.

Извор: Адвокатска комора на РМ

Партнери на Правдико