Сентенци на Врховниот суд на РМ - август, 2016 година | Правдико

Правдико

   

Сентенци на Врховниот суд на РМ – август, 2016 година

© Copyright 2022 pravdiko.mk Сите права се задржани. Не е дозволено преземање на оваа содржина или на делови од неа без претходна согласност од редакцијата на ПРАВДИКО.

Criminal-Law-Book-300x199Врховниот суд на Република Македонија на 16.08.2016  ги донесе и ги објави следниве сентенци: „Пасивна легитимација на Република Македонија“, по правен основ надомест на штета за зголемена вредност на земјиште вратено со денационализација и надомест на штета од осигурување, и „Сопственик на возило (активна легитимација)“ по правен основ надомест на штета од осигурување, „Дозволеност на ревизија“ по правен основ примена на ЗПП, „Неовластено соопштување на деловна тајна“ по правен основ повреда на работен ред и дисциплина и „Продолжување на важност на договор за вработување на определено време“ по правен основ престанок на работен однос.

Преземи документ:

Повеќе сентенци погледнете во БАЗАТА НА СЕНТЕНЦИ 

Препорачуваме

Партнери на Правдико