Советувања на тема “Арбитражата како поефикасен и побрз начин на решавање на споровите" | Правдико

Правдико

   

Советувања на тема “Арбитражата како поефикасен и побрз начин на решавање на споровите”

© Copyright 2022 pravdiko.mk Сите права се задржани. Не е дозволено преземање на оваа содржина или на делови од неа без претходна согласност од редакцијата на ПРАВДИКО.

logo (1)Постојаниот избран суд  – Арбитража при Стопанската комора на Македонија и Адвокатската комора на Република Македонија имајќи ги предвид предностите на арбитражното судење и потребата од детално запознавање на сите заинтересирани субјекти со постапката и можностите за решавање на спровите, организираат две советувања /информативни средби/ наменети за адвокатите кои припаѓаат на подрачјата на Апелационите судови Битола и Гостивар.

 Советувањата на тема “Арбитражата како поефикасен и побрз начин на решавање на споровите” ќе се одржат на :

 –       08.10.2014 година во салата на Апелациониот суд Битола со почеток во 13.30часот.

 –       09.10.2014 година во салата на Основниот суд Гостивар со почеток во 13.30 часот.

Сите колеги кои се заинтересирани да земат активно учество на ова советување, задолжително да се пријават во Адвокатската комора на Република Македонија на е-маил. lawyermk@mba.org.mk најдоцна до 7 Октомври 2014 година.

Извор: Адвокатска комора на РМ

Препорачуваме

Партнери на Правдико