Советување: „Главна расправа, предлагање и изведување на докази, директно, вкрстено и дополнително испитување, доказно рочиште“ | Правдико

Правдико

   

Советување: „Главна расправа, предлагање и изведување на докази, директно, вкрстено и дополнително испитување, доказно рочиште“

© Copyright 2022 pravdiko.mk Сите права се задржани. Не е дозволено преземање на оваа содржина или на делови од неа без претходна согласност од редакцијата на ПРАВДИКО.

Академијата за судии и јавни обвинители „Павел Шатев“ организира советување на тема „Главна расправа, предлагање и изведување на докази, директно, вкрстено и дополнително испитување, доказно рочиште“.

Советувањето е предвидено да се одржи на 10 мај 2017 година во просторите на Апелациониот суд Битола.

Предавачи на советувањето ќе бидат г. Дељо Кадиев, адвокат од Скопје., г. Миле Костадинов, јавен обвинител на Основното јавно обвинителство Кочани и г-ѓа Габриела Гајдова, судија на Основен суд Велес.

Советувањето е наменето за судии, обвинители и адвокати од апелационото подрачје Битола.

Адвокатите кои се заинтересирани да земат учество, задолжително да се пријават во Адвокатската комора на Република Македонија на е-маил: lawyermk@mba.org.mk.

Препорачуваме

Партнери на Правдико