Советување: „Извршување на пресудите на ЕСЧП вклучително и повторување на постапката како вид на индивидуална мерка“ | Правдико

Правдико

   

Советување: „Извршување на пресудите на ЕСЧП вклучително и повторување на постапката како вид на индивидуална мерка“

© Copyright 2022 pravdiko.mk Сите права се задржани. Не е дозволено преземање на оваа содржина или на делови од неа без претходна согласност од редакцијата на ПРАВДИКО.

Академијата на судии и јавни и обвинители „Павел Шатев“ организира Советување на тема „Извршување на пресудите на ЕСЧП вклучително и повторување на постапката како вид на индивидуална мерка“ што е предвидено да се одржи на 8 мај 2017 година (понеделник), во просториите на Академијата-ламела 3, со почеток во 10 часот.

Советувањето е наменето за адвокати, судии, јавни обвинители и претставници на Министерството за правда.

На советувањето излагања ќе имаат м-р Даница Џонова од Бирото застапување на Република Македонија во ЕСЧП и д-р Восилав Стојановски од Хелсиншкиот комитет за човекови права.

Препорачуваме

Партнери на Правдико