Советување: „Концепт на индиректна дискриминација“ | Правдико

Правдико

   

Советување: „Концепт на индиректна дискриминација“

© Copyright 2022 pravdiko.mk Сите права се задржани. Не е дозволено преземање на оваа содржина или на делови од неа без претходна согласност од редакцијата на ПРАВДИКО.

advokatska komoraAкадемијата за судии и јавни обвинители „Павел Шатев“ во соработка и со финансиска поддршка на Мисијата на ОБСЕ во Скопје организира советување на тема  „Концепт на индиректна дискриминација“ кое е предвидено да се одржи на  25.11.16 (петок) во просториите на Академијата.

Советувањето е наменето за судии од граѓанските оддели од сите апелациони подрачја, адвокати и претставници на Народниот правобранител, Комисијата за заштита од дискриминација, Министерство за правда и Министерство за внатрешни работи.

Целта на Советувањето е да даде преглед на меѓународната и националната судска пракса во постапките за утврдување индиректна дискриминација

Предавачи на советувањето ќе бидат д-р Жанета Попоска, Мисија на ОБСЕ во Скопје и Aтанас Георгиевски, адвокат.

Адвокатите кои се заинтересирани да земат учество, задолжително да се пријават во Адвокатската комора на Република Македонија на е-маил: lawyermk@mba.org.mk.

Препорачуваме

Партнери на Правдико