Советување: „Кривични дела од областа на сообраќајот, практични проблеми при докажувањето“ | Правдико

Правдико

   

Советување: „Кривични дела од областа на сообраќајот, практични проблеми при докажувањето“

© Copyright 2022 pravdiko.mk Сите права се задржани. Не е дозволено преземање на оваа содржина или на делови од неа без претходна согласност од редакцијата на ПРАВДИКО.

Aкадемијата за судии и јавни обвинители „Павел Шатев“, согласно Планот за обуки за задолжителна континуирана обука на судии и јавни обвинители 2017 година, организира советување на тема „Кривични дела од областа на сообраќајот, практични проблеми при докажувањето“, кое ќе се одржи на 17 март 2017 година во Академијата.

Обуката е наменета за судии, адвокати, јавни обвинители, претставници од Бирото за судски вештачење и од МВР.

Предавачи на обуката ќе бидат Хамдирефет Бафтијари, судија на Основен суд Скопје 1 и м-р Николче Петковски, началник на Комисија за прекршоци, Министерство за внатрешни работи, и претставник од Бирото за судски вештачења.

Адвокатите кои се заинтересирани да земат учество, задолжително да се пријават во Адвокатската комора на Република Македонија на е-маил: lawyermk@mba.org.mk.

Препорачуваме

Партнери на Правдико