Советување: „Кривично-правни аспекти на корупцијата/ Споредбена пракса на Хрватска и Европскиот суд за човекови права“ | Правдико

Правдико

   

Советување: „Кривично-правни аспекти на корупцијата/ Споредбена пракса на Хрватска и Европскиот суд за човекови права“

© Copyright 2020 pravdiko.mk Сите права се задржани. Не е дозволено преземање на оваа содржина или на делови од неа без претходна согласност од редакцијата на ПРАВДИКО.

advАкадемијата за судии и јавни обвинители „Павел Шатев“ во соработка со ИПА проектот „Понатамошна поддршка за независно, одговорно, стручно и ефикасно судство и промоција на условната казна и алтернативните мерки“ организира советување на тема „Кривично-правни аспекти на корупцијата/ Споредбена пракса на Хрватска и Европскиот  суд за човекови права“ кое предвидено да се одржи во периодот од 17-18 мај 2016 година.

Советувањето е наменето за судии од кривичните оддели, адвокати и претставници од Државната комисија за спречување на корупција.

Предавачи на советувањето ќе бидат д-р Марин Мрчела, судија во Врховниот суд на Република Хрватска и претседател на Групата држави против корупција на Советот на Европа (ГРЕКО) и д-р Лаура Балковиќ, адвокат од Загреб.

Адвокатите кои се заинтересирани да земат учество, задолжително да се пријават во Адвокатската комора на Република Македонија најдоцна до 9 мај на е-маил: lawyermk@mba.org.mk .

Препорачуваме

Партнери на Правдико