Советување нa темa: „Достава на судски писма" | Правдико

Правдико

   

Советување нa темa: „Достава на судски писма”

© Copyright 2022 pravdiko.mk Сите права се задржани. Не е дозволено преземање на оваа содржина или на делови од неа без претходна согласност од редакцијата на ПРАВДИКО.

sud-vnatreСогласно Програмата за судски службеници 20-15-2016 година, Академијата за судии и јавни обвинители „Павел Шатев“ организира советување на тема „Достава на судски писма, согласно Законот за парнична постапка и Законот за кривична постапка со практични примери„ кое ќе се одржи на 28 јануари 2015 година (среда), во просториите на Академија за судии и јавни обвинители Павел Шатев, со почеток во 10:00 часот.

Советувањето е наменето за судски доставувачи од сите апелациони подрачја.

Во рамките на советувањето свои излагања ќе имаат: г-ѓа Гордана Николовска, судски соработник во Основен суд Битола и г. Борче Николовски, судски администратор во Основен суд Охрид.

Темите кои ќе бидат опфатени во рамките на Советувањето се следните:

– „Достава на судски писма, согласно Законот за парнична постапка и Законот за кривична постапка со практични примери“
– „Достава на судски писма, согласно Законот за парнична постапка и Законот за кривична постапка со практични примери“

Програмата согласно која ќе се одвива советувањето можете да ја преземете Tука.

Работиниматеријали:
1.Доставување на писмена согласно законот за Парнична постапка

Препорачуваме

Партнери на Правдико