СОВЕТУВАЊЕ нa тeмa: „Кривичнo правна заштита на правата од интелектуалната сопственост" | Правдико

Правдико

   

СОВЕТУВАЊЕ нa тeмa: „Кривичнo правна заштита на правата од интелектуалната сопственост”

© Copyright 2022 pravdiko.mk Сите права се задржани. Не е дозволено преземање на оваа содржина или на делови од неа без претходна согласност од редакцијата на ПРАВДИКО.

logos

Академијата за судии и јавни обвинители „Павел Шатев“, согласно Каталогот на активности за задолжителната континуирана обука, организира советување на тема: Кривично правна заштита на правата од интелектуалната сопственост: Обезбедување докази во текот на истрагата и доказна постапка пред кривичниот суд, кое ќе се одржи на 12 март (четврток) 2015 година, во Апелациониот суд Битола со почеток во 10 часот.

Советувањето е наменето за судии од кривични оддели, јавни обвинители и советници од апелационо подрачје Битола.   

Свое излагање на горенаведената тема ќе имаат:  г. Момир Маричиќ, член на Совет на јавните обвинители на Република Македонија; г-ѓа Милка Бизевска, судија на Основен суд Битола и г-ѓа Милка Спиркоска, јавен обвинител во Основно јавно обвинителство Прилеп.

Темите кои ќе бидат опфатени во рамките на советувањето се следните:

  • Кривично правна заштита на правата од интелектуалната сопственост
  • Обезбедување докази во текот на истрагата
  • Доказна постапка пред кривичниот суд

Програмата согласно која ќе се одвива советувањето можете да ја преземете Тука

Препорачуваме

Партнери на Правдико