СОВЕТУВАЊЕ на тема: „Мерката притвор и судската пракса на ЕСЧП/Образложение на решението за определување притвор и другите мерки“ | Правдико

Правдико

   

СОВЕТУВАЊЕ на тема: „Мерката притвор и судската пракса на ЕСЧП/Образложение на решението за определување притвор и другите мерки“

© Copyright 2022 pravdiko.mk Сите права се задржани. Не е дозволено преземање на оваа содржина или на делови од неа без претходна согласност од редакцијата на ПРАВДИКО.

logosАкадемијата за судии и јавни обвинители „Павел Шатев“, организира советување на тема  „Мерката притвор/Образложение на предлог за определување притвор и други мерки/Екстрадиционен притворшто е предвидено да се одржи на 2 март 2016 година (среда), во просториите на Академијата, со почеток во 10:00 часот.

Советувањето е наменето за јавните обвинители и стручните соработници од сите апелациони подрачја.

На советувањето свое излагање ќе имаат: г-а Сузана Мирческа Кузмановска, јавен обвинител во Основно јавно обвинителство за гонење на организиран криминал и корупција и г-а Маја Конеска, јавен обвинител во  Основно јавно обвинителство за гонење на организиран криминал и корупција.

Темите кои ќе бидат опфатени во рамките на Советувањето се следните:

  • Притворот и другите мерки за обезбедување на присуство на обвинетиот во кривичната постапка 
  • Образложение на предлогот за определување на мерката притвор и другите мерки
  • Екстрадиционен притвор од јавнообвинителска гледна точка
  • Практична вежба и дискусија со учесниците

Агендата согласно која ќе се одвива советувањето можете да ја преземете тука.

Работните материјали согласно кои ќе се одвива советувањето можете да ги преземете тука.

Препорачуваме

Партнери на Правдико