Советување на тема „Почитување на правото на сопственост – член 1 од Протокол 1 на ЕКЧП“ | Правдико

Правдико

   

Советување на тема „Почитување на правото на сопственост – член 1 од Протокол 1 на ЕКЧП“

© Copyright 2022 pravdiko.mk Сите права се задржани. Не е дозволено преземање на оваа содржина или на делови од неа без претходна согласност од редакцијата на ПРАВДИКО.

advАкадемијата за судии и јавни обвинители „Павел Шатев“ во соработка со Германската фондација за меѓународна правна соработка (ИРЗ) и Бирото за застапување на РМ пред ЕСЧП организира советување на тема „Почитување на правото на сопственост – член 1 од Протокол 1 на ЕКЧП“.

Советувањето e предвидено да се одржи на 2 и 3 март 2016 година (среда и четврток) во просториите на Академијата со почеток од 10:00 часот.

Советувањето е наменето за адвокати, судии и судски соработници од граѓанските оддели  од сите апелациони подрачја, како и за учесници од невладиниот сектор.

Сите адвокати кои се заинтересирани да земат учество на советувањето, задолжително да се пријават во Адвокатска комора на Република Македонија на е-маил: lawyermk@mba.org.mk најдоцна до 22 февруари.

Препорачуваме

Партнери на Правдико