СОВЕТУВАЊЕ на тема „Превенција на корупција и судир на интереси, добро владеење, интегритет и етика“ | Правдико

Правдико

   

СОВЕТУВАЊЕ на тема „Превенција на корупција и судир на интереси, добро владеење, интегритет и етика“

© Copyright 2022 pravdiko.mk Сите права се задржани. Не е дозволено преземање на оваа содржина или на делови од неа без претходна согласност од редакцијата на ПРАВДИКО.

Академијата за судии и јавни обвинители „Павел Шатев“ согласно Државната програма за превенција и репресија на корупцијата и превенција и намалување на појавата на судирот на интереси со акционен план 2016-2019 година, организира советување на тема: „Превенција на корупција и судир на интереси, добро владеење, интегритет и етика“, што ќе се одржи на 6 јуни 2016 година (понеделник), во просториите на Јавно обвинителство на Република Македонија, со почеток во 10:00 часот.

logos
Советувањето е наменето за јавнообвинителски службеници од сите апелациони подрачја.

Предавачи на советувањето ќе бидат г-ѓа Гордана Ѓешкоска, јавен обвинител на Основно јавно обвинителство Скопје и г. Владимир Георгиев, државен советник на Државната комисија за спречување на корупција.

Темите кои ќе бидат опфатени во рамките на советувањето се следните:

  • Јавно обвинителство – етика и интегритет 
  • Превенција на корупција и судир на интереси, личен и организациски интегритет

Програмата согласно која ќе се одвива советувањето можете да ја преземете тука.

Работните материјали кои ќе бидат користени на советувањето можете да ги преземете  тука.

Препорачуваме

Партнери на Правдико