Советување на тема “Примена на јуриспруденцијата на Европскиот суд за човекови права” | Правдико

Правдико

   

Советување на тема “Примена на јуриспруденцијата на Европскиот суд за човекови права”

© Copyright 2022 pravdiko.mk Сите права се задржани. Не е дозволено преземање на оваа содржина или на делови од неа без претходна согласност од редакцијата на ПРАВДИКО.

advАкадемијата за судии и јавни обвинители “Павел Шатев” во рамките на потпишаниот Меморандум за соработка со Државната правосудна академија на Република Франција, организира советување на тема “Примена на јуриспруденцијата на Европскиот суд за човекови права”. Советувањето е наменето за судии од сите апелациони подрачја, адвокати и претставници од Бирото за застапување на Република Македонија пред Европскиот суд за човекови права.

Советувањето ќе се одржи на 29 и 30 Септември 2015 година /вторник и среда/ во просториите на Академијата за судии и јавни обвинители во Скопје.

Сите адвокати кои се заинтересирани да земат учество на ова советување, задолжително да се пријават во Адвокатска комора на Република Македонија на е-маил: lawyermk@mba.org.mk.

Препорачуваме

Партнери на Правдико