СОВЕТУВАЊЕ на тема: „Слободното движење на Внатрешниот пазар на ЕУ особенo вo претпристапниот период на Република Македонија“ | Правдико

Правдико

   

СОВЕТУВАЊЕ на тема: „Слободното движење на Внатрешниот пазар на ЕУ особенo вo претпристапниот период на Република Македонија“

© Copyright 2022 pravdiko.mk Сите права се задржани. Не е дозволено преземање на оваа содржина или на делови од неа без претходна согласност од редакцијата на ПРАВДИКО.

Согласно Kаталогот за задолжителна континуирана обука  за судии, јавни обвинители, претседатели на судови и јавни обвинители на јавните обвинителства, Академијата за судии и јавни обвинители „Павел Шатев“ организира советување на тема: „Слободното движење на Внатрешниот пазар на ЕУ (особено во претпристапниот период на Република Македонија)“, кое ќе се одржи на 10 декември 2015 година, со почеток во 10:00 часот, во просториите на Академијата.

bannerbg_main

Советувањето е наменето за судии од сите апелациони подрачја.

Излагања поврзани со темата на советувањето ќе има: проф. д-р Сашо Георгиевски,   Правен факултет „Јустинијан Први“- Скопје.

Теми кои ќе бидат опфатени во рамките на советувањето се следните:

Слободите на Внатрешниот пазар на ЕУ и Спогодбата за стабилизација и асоцијација.

Програмата согласно која ќе се одвива советувањето можете да ја преземете ТУКА

Препорачуваме

Партнери на Правдико