Советување нa тeмa „Стек на кривични дела/Продолжено кривично дело проблеми и практични искуства“ | Правдико

Правдико

   

Советување нa тeмa „Стек на кривични дела/Продолжено кривично дело проблеми и практични искуства“

© Copyright 2022 pravdiko.mk Сите права се задржани. Не е дозволено преземање на оваа содржина или на делови од неа без претходна согласност од редакцијата на ПРАВДИКО.

ilustracija-sudstvoСогласно Kаталогот за задолжителна континуирана обука  за судии, јавни обвинители, претседатели на судови и јавни обвинители на јавните обвинителства, Академијата за судии и јавни обвинители Павел Шатев организира советување на тема „Стек на кривични дела/Продолжено кривично дело (проблеми и практични искуства)“ што ќе се одржи на 04 февруари 2015 година (среда), во просториите на Академијата за судии и јавни обвинители Павел Шатев, со почеток во 10:00 часот. 

Советувањето се организира за  судии од кривичните оддели и јавни обвинители од апелационите подрачја Скопје и Гостивар.

Во рамките на советувањето свое излагање ќе имаат: г. Тодор Витларов, Јавен обвинител на Вишо јавно обвинителство Штип и г.Јаким Наумов, адвокат од Скопје.

Темите кои ќе бидат опфатени во рамките на Советувањето се следните: 

– „Стек на кривични дела/Продолжено кривично дело“

Агендата согласно која ќе се одвива советувањето можете да ја преземете Тука.

Работни материјали:

1. ПРОДОЛЖЕНО КРИВИЧНО ДЕЛО

2. СТЕК НА КРИВИЧНИ ДЕЛА

Препорачуваме

Партнери на Правдико