Советување на тема “Тужби по Закон за трговски друштва” | Правдико

Правдико

   

Советување на тема “Тужби по Закон за трговски друштва”

© Copyright 2022 pravdiko.mk Сите права се задржани. Не е дозволено преземање на оваа содржина или на делови од неа без претходна согласност од редакцијата на ПРАВДИКО.

advАкадемијата за судии и јавни обвинители “Павел Шатев” во соработка со Адвокатска комора на Република Македонија организира советување на тема “Тужби по Закон за трговски друштва”, наменето за судии од граѓанските оддели и одделите за трговски спорови и адвокати. Свое излагање на советувањето ќе имаат г-ѓа Биљана Јачева, судија на Основен суд Велес и г-дин Марин Гавриловски, адвокат од Скопје.

Советувањето ќе се одржи во просториите на Академијата за судии и јавни обвинители – ламела 3, во Скопје на ден 18.05.2015 година /понеделник/ со почеток во 10.00 часот.

Сите колеги кои се заинтересирани да земат активно учество на ова советување, задолжително да се пријават во Адвокатска комора на Република Македонија на емаил: lawyermk@mba.org.mk .

Извор: Адвокатска комора на РМ

Препорачуваме

Партнери на Правдико