Советување на тема: „Закон за судска служба систем на плати, награди, надоместоци, унапредување, оценување, дисциплинска постапкa и систeматизaцијa“ | Правдико

Правдико

   

Советување на тема: „Закон за судска служба систем на плати, награди, надоместоци, унапредување, оценување, дисциплинска постапкa и систeматизaцијa“

© Copyright 2022 pravdiko.mk Сите права се задржани. Не е дозволено преземање на оваа содржина или на делови од неа без претходна согласност од редакцијата на ПРАВДИКО.

logos

Академијата за судии и јавни обвинители „Павел Шатев„ организира советување на тема: „Закон за судска служба (систем на плати, награди, надоместоци, унапредување, оценување, дисциплинска постапка и систематизација)“што ќе се одржи на 5 јуни 2015 година (петок), во просториите на Апелационен суд Штип, со почеток во 10:00 часот.  

Советувањето е наменето за судските службеници од апелационото подрачје Штип.

Во рамките на советувањето свое излагање ќе имаат: г.  Борче Мирчевски, Основен суд Охрид и г-ѓа Гордана Николовска, Основен суд Битола.

Темите кои ќе бидат опфатени во рамките на работилницата се следните:

Класификација на работните места на судските службеници

  • Видови вработувања
  • Права и должности на судските службеници
  • Систем на плати

Одговорност на судските службеници

  • Управување со ефектот на судскиот службеник
  • Оценувањето на судските службеници
  • Престанок на вработувањето 

Агендата согласно која ќе се одвива советувањето можете да ја преземете Тука

Препорачуваме

Партнери на Правдико