Советување на тема: „Заштита на правата на работниците со посебен акцент на правата на бремените работнички во светло на најновите измени на ЗРО/Одмори и отсуства и други права“ | Правдико

Правдико

   

Советување на тема: „Заштита на правата на работниците со посебен акцент на правата на бремените работнички во светло на најновите измени на ЗРО/Одмори и отсуства и други права“

© Copyright 2022 pravdiko.mk Сите права се задржани. Не е дозволено преземање на оваа содржина или на делови од неа без претходна согласност од редакцијата на ПРАВДИКО.

advАкадемијата за судии и јавни обвинители “Павел Шатев” организира советување на тема “Заштита на правата на работниците со посебен акцент на правата на бремените работнички во светло на најновите измени на ЗРО / Одмори и отсуства и други права”. Советувањето е наменето за судии и судски советници од оддели за работни односи и адвокати од сите апелациони подрачја. Предавачи на советувањето ќе бидат судијата на Основен суд Скопје 2 г-дин Санде Зиков и претставник од Организацијата  на работодавачи на Македонија.

Советувањето ќе се одржи на ден 03 Февруари 2016 година /среда/ во просториите на Академијата за судии и јавни обвинители во Скопје, со почеток во 10.00 часот.

Сите адвокати кои се заинтересирани да земат учество на ова советување, задолжително да се пријават во Адвокатска комора на Република Македонија на е-маил: lawyermk@mba.org.mk.

Препорачуваме

Партнери на Правдико