Советување: „Надлежност на националните судови и примена на меродавното право во конкретни случаи според Законот за меѓународно приватно право“ | Правдико

Правдико

   

Советување: „Надлежност на националните судови и примена на меродавното право во конкретни случаи според Законот за меѓународно приватно право“

© Copyright 2022 pravdiko.mk Сите права се задржани. Не е дозволено преземање на оваа содржина или на делови од неа без претходна согласност од редакцијата на ПРАВДИКО.

Академијата за судии и јавни обвинители на РМ „Павел Шатев“ во соработка со Германската фондација за меѓународна правна соработка (ИРЗ) организира советување на тема „Надлежност на националните судови и примена на меродавното право во конкретни случаи според Законот за меѓународно приватно право“ кој се организира кој ќе се одржи на 27 април во просториите на Академијата.

Советувањето е наменето за судии, стручни соработници од судовите и адвокати.

На советувањето свое излагање ќе има проф. д-р Тони Десковски од Правниот факултет „Јустинијан Први“, како и судија и експерт обезбедени од ИРЗ.

Адвокатите кои се заинтересирани да земат учество, задолжително да се пријават во Адвокатската комора на Република Македонија на е-маил: lawyermk@mba.org.mk.

Препорачуваме

Партнери на Правдико