Советување: ,,Одговорност на управителите за надоместна штета согласно ЗТД со примери од судската практика” | Правдико

Правдико

   

Советување: ,,Одговорност на управителите за надоместна штета согласно ЗТД со примери од судската практика”

© Copyright 2020 pravdiko.mk Сите права се задржани. Не е дозволено преземање на оваа содржина или на делови од неа без претходна согласност од редакцијата на ПРАВДИКО.

Академијата за судии и јавни обвинители ,,Павел Шатев” организира советување на тема: ,,Одговорност на управителите за надомест на штета согласно ЗТД со примери од судската практика’’,  кое ќе се одржи на 13 април 2017 година (четврток), во просториите на Апелационен суд Битола, со почеток во 10 часот.

Советувањето е наменето за судии од граѓански и трговски оддели од апелационо подрачје Битола и адвокати.

Предавачи на советувањето ќе бидат г-н Марко Андонов, од Универзитет ,,Американ колеџ” Скопје и г-а Татјана Сусулеска, од апелационен суд Битола.

Темите кои ќе бидат опфатени во рамките на советувањето се следните:

  • Одговорност на содружниците и акционерите во трговското друштво
  • Одговорност на органите на управување и на надзорниот одбор во АД
  • Одговорност на членови на органите на управување и надзор за обврските на трговските друштва од аспектна Законот за стечај

Препорачуваме

Партнери на Правдико