Советување: „Опсег на повреда на гаранциите предвидени со членот 6 од ЕКЧП во спорови од граѓанска област и праксата на ЕСЧП“ | Правдико

Правдико

   

Советување: „Опсег на повреда на гаранциите предвидени со членот 6 од ЕКЧП во спорови од граѓанска област и праксата на ЕСЧП“

© Copyright 2022 pravdiko.mk Сите права се задржани. Не е дозволено преземање на оваа содржина или на делови од неа без претходна согласност од редакцијата на ПРАВДИКО.

Академијата за судии и јавни обвинители „Павел Шатев“ организира советување на тема „Опсег на повреда на гаранциите предвидени со членот 6 од Европската Конвенција за човекови права во спорови од граѓанска област и праксата на  Европскиот суд за човекови права“ кое ќе се одржи во просториите на Академијата на 6.3.2018 година.

На советувањето свое излагање ќе имаат Мирјана Лазарова-Трајковска, поранешен судија во Европскиот суд за човекови права во Стразбур и Костадин Богданов, адвокат и поранешен директор на Бирото за застапување на РМ пред ЕСЧП.

Адвокатите кои се заинтересирани да земат учество, задолжително да се пријават во Адвокатската комора на Република Македонија на е-маил: lawyermk@mba.org.mk.

Препорачуваме

Партнери на Правдико