Советување: „Примена на законот за договорен залог со карактеристични случаи од судската практика“ | Правдико

Правдико

   

Советување: „Примена на законот за договорен залог со карактеристични случаи од судската практика“

© Copyright 2020 pravdiko.mk Сите права се задржани. Не е дозволено преземање на оваа содржина или на делови од неа без претходна согласност од редакцијата на ПРАВДИКО.

Академијата за судии и јавни обвинители „Павел Шатев“, согласно Планот за обуки за задолжителна континуирана обука на судии и јавни обвинители 2017 година организира советување на тема „Примена на законот за договорен залог со карактеристични случаи од судската практика“ кое ќе се одржи на 24 март (петок)  во просториите на Академијата.

Советувањето е наменето за судии, адвокати и претставници од Министерството за правда.

Излагачи на советувањето ќе бидата судијката Анита Бошковска од Апелациониот суд Скопје и проф. д-р Арсен Јаневски од Правниот факултет „Јустинијан Први“.

Адвокатите кои се заинтересирани да земат учество, задолжително да се пријават во Адвокатската комора на Република Македонија на е-маил: lawyermk@mba.org.mk.

Препорачуваме

Партнери на Правдико