Советување: „Примена на Законот за слободен пристап до информации од јавен карактер“ | Правдико

Правдико

   

Советување: „Примена на Законот за слободен пристап до информации од јавен карактер“

© Copyright 2022 pravdiko.mk Сите права се задржани. Не е дозволено преземање на оваа содржина или на делови од неа без претходна согласност од редакцијата на ПРАВДИКО.

Meetings1Академијата за судии и јавни обвинители „Павел Шатев“, организира советување на тема „Примена на Законот за слободен пристап до информации од јавен карактер“ што ќе се одржи на 30 мај 2016 година (понеделник) во просториите на Академијата, со почеток во 10:00 часот.

Советувањето е наменето за лицата кои постапуваат по барањата за слободен пристап до информации од јавен карактер од сите обвинителства во Република Македонија.
Во рамките на советувањето свои излагања ќе имаат претставниците од Комисијата за заштита на правото за слободен пристап до информации од јавен карактер г-ѓа Цвета Трајковска, раководител на одделение и г-ѓа Јорданка Стојкова, помошник раководител на сектор.

Темите кои ќе бидат опфатени во рамките на советувањето се следните:

-Закон за слободен пристап до информации од јавен карактер – досегашни искуства од примената на Законот
-Закон за слободен пристап до информации од јавен карактер

Агендата согласно која ќе се одвива советувањето можете да ја преземете тука.

Работните материјали кои ќе бидат користени на советувањето можете да ги преземете  тука.

Препорачуваме

Партнери на Правдико