Советување: Признавање на странски судски одлуки од граѓанската област и постапката за признавање според Законот за меѓународно приватно право” | Правдико

Правдико

   

Советување: Признавање на странски судски одлуки од граѓанската област и постапката за признавање според Законот за меѓународно приватно право”

© Copyright 2022 pravdiko.mk Сите права се задржани. Не е дозволено преземање на оваа содржина или на делови од неа без претходна согласност од редакцијата на ПРАВДИКО.

advАкадемијата за судии и јавни обвинители “Павел Шатев” во соработка со Германската фондација за меѓународна правна соработка ИРЗ организира советување на тема “Судски прашања за признавање на одлуките од Арбитражниот суд / Признавање на странски судски одлуки од граѓанската област и постапката за признавање според Законот за меѓународно приватно право”.

Советувањето ќе се одржи на ден 3 Април 2015 година /петок/  во просториите на Академијата за судии и јавни обвинители со почеток во 09.45 часот.

Сите колеги кои се заинтересирани да земат активно учество на ова советување, задолжително да се пријават во Адвокатска комора на Република Македонија на е-маил: lawyermk@mba.org.mk.

Препорачуваме

Партнери на Правдико