Советување: „Вовед во правото на ЕУ и судска соработка во граѓанските и трговските прашања“ | Правдико

Правдико

   

Советување: „Вовед во правото на ЕУ и судска соработка во граѓанските и трговските прашања“

© Copyright 2022 pravdiko.mk Сите права се задржани. Не е дозволено преземање на оваа содржина или на делови од неа без претходна согласност од редакцијата на ПРАВДИКО.

Академијата за судии и јавни обвинители „Павел Шатев“ во соработка со Европскиот институт за јавна администрација (ЕИПА) организираат дводневно советување на тема „Вовед во правото на ЕУ и судска соработка во граѓанските и трговските прашања“ што ќе се одржи во период од 17-19 октомври 2018 година (среда-петок) во просториите на Академијата со почеток во 8.45 часот.

На советувањето свое излагање ќе има г-ѓа Марија Фадула, правен директор во Алтер Домус Луксембург, поранешен адвокат во Генералниот суд на Европската Унија.

Адвокатите кои се заинтересирани да земат учество, задолжително да се пријават во Адвокатската комора на Република Македонија на е-маил:  lawyermk@mba.org.mk. Адвокатите мора да имаат уредно подмирена членарина.

Препорачуваме

Партнери на Правдико