Субвенциониран студенски оброк ќе се продолжува и за академската 2022/2023 година | Правдико

Правдико

Виртуальное казино Vavada предлагает своим посетителям множество азартных игр, включая популярные слоты, рулетку и покер, а также другие развлечения. Главные достоинства Vavada - это простота использования интерфейса и обширный ассортимент игровых автоматов. Казино Vavada привлекает пользователей разнообразием бонусов и акций. Необходимо помнить о потенциальных рисках, связанных с азартными играми, и важно играть ответственно, устанавливая разумные лимиты на ставки.

   

Субвенциониран студенски оброк ќе се продолжува и за академската 2022/2023 година

© Copyright 2022 pravdiko.mk Сите права се задржани. Не е дозволено преземање на оваа содржина или на делови од неа без претходна согласност од редакцијата на ПРАВДИКО.

Со Законот за субвенциониран студентски оброк се уредува правото на студентите за субвенциониран студентски оброк како и начинот и критериумите за субвенционирање. Со оглед дека по измените и дополнувањата на овој закон од 2021 година успешно се врши исплата на средства за субвенциониран студентски оброк на околу 31.000 студенти, потребно е важноста на овие законски решенија да се продолжи за уште една академска година и тоа за 2022/2023 академска година. Токму ова се и причините за донесување на Законот за изменување на Законот за изменување и дополнување на Законот за субвенциониран студентски оброк.

Измените во Законот за изменување на Законот за изменување и дополнување на Законот за субвенциониран студентски оброк се вршат со цел да се продолжи со исплатата на овие средства во насока на подобрување на стандардот на студентите.

Временската рамка за изготвување на предлог законот: 30.08.2022 – 11.09.2022

Препорачуваме

Партнери на Правдико