Судски совет бара судовите да достават податоци за стари и нерешени предмети | Правдико

Правдико

   

Судски совет бара судовите да достават податоци за стари и нерешени предмети

© Copyright 2022 pravdiko.mk Сите права се задржани. Не е дозволено преземање на оваа содржина или на делови од неа без претходна согласност од редакцијата на ПРАВДИКО.

Судски совет во допис до претседателите на судовите бара од нив во рок од една недела да му достават податоци за бројот на стари нерешени предмети и застарени случаи.

Во соопштението потпишано од претседателот на Судскиот совет Киро Здравев, се наведува дека во интерес на враќање на довербата на граѓаните во судската власт, од судовите се бара и
какви мерки се преземени за решавање на старите предмети. Судовите податоците треба да ги достават до 27 декември годинава.

Препорачуваме

Партнери на Правдико