Термини за полагање испит за државен службеник | Правдико

Правдико

   

Термини за полагање испит за државен службеник

© Copyright 2022 pravdiko.mk Сите права се задржани. Не е дозволено преземање на оваа содржина или на делови од неа без претходна согласност од редакцијата на ПРАВДИКО.

question-students_2837717bСакајќи да се подобри транспарентноста и навремената информираност на кандидатите кои се пријавуваат на јавен оглас за вработување во државната служба, Агенцијата за администрација Ве известува за следната новина во своето работење:

Отсега, покрај известувањето по СМС на вашиот контакт телефон или на вашата електронска адреса ТЕРМИНИТЕ ЗА ПОЛАГАЊЕ НА ИСПИТ ЗА ДРЖАВЕН СЛУЖБЕНИК може да се најдат и на страницата на Агенцијата за администрација.

Напомeна дека ова известување нема да се однесува на:

– неуредните кандидати;
– кандидатите кои имаат валидна потврда (не постара од 2 години од денот на издавањето) за положен општ и практичен дел од испитот за државен службеник, со освоени максимален број на поени (30);
– кандидатите кои го имаат положено општиот и практичниот дел од испитот за државен службеник, а немаат освоено максимален број на поени, но притоа не сакаат да се откажат од стекнатата потврда, односно не сакаат да го преполагаат испитот

Јануари и февруари 2015

Сите испити се одржуваат во просториите на Агенција за администрација

Термини за испити за државни службеници:

26.01.2015г понеделник, Општина Свети Николе, Оглас број 02/2015, 1 група во 10:00 часот

26.01.2015г понеделник, Министерство за финансии – Биро за јавни набавки, Оглас број 339/2014, 1 група во 13:00 часот

27.01.2015г вторник, Државна комисија за одлучување во управна постапка и постапка од работен однос во втор степен, Огалас број 369/2014, 2 групи во 09:30 и 10:00 часот

28.01.2015г среда, Општина Старо Нагоричане, Оглас број 05/2015, 1 група во 09:30 часот

29.01.2015г четврток, Јавно обвинителство на РМ, Оглас број 355/2014, 1 група во 09:30 часот

30.01.2015г петок, Агенција за промиција и поддршка на туризам, Оглас број 03/2015, 1 група во 10:00 часот

02.02.2015г понеделник, Општина Кисела Вода, Оглас број 18/2015, 1 група во 10:00 часот

03.02.2015г вторник, Влада на РМ – Служба за општи и заеднички работи, Оглас број 13/2015, 1 група во 09:00 часот

03.02.2015г вторник, Општина Чешиново и Облешево, Оглас број 15/2015, 1 група во 10:00 часот

03.02.2015г вторник, Општина Аеродром, Оглас број 21/2015, 1 група во 10:30 часот

03.02.2015г вторник, Општина Неготино, Оглас број 10/2015, 1 група во 11:00 часот

03.02.2015г вторник, Општина Босилово, Оглас број 12/2015, 1 група во 11:00 часот

04.02.2015г среда, Агенција за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој, Оглас број 27/2015, 3 групи во 09:00, 09:20 и 09:40 часот

04.02.2015г среда, Општина Василево, Оглас број 11/2015, 1 група во 11:00 часот

04.02.2015г среда, Општина Делчево, Оглас број 17/2015, 1 група во 11:00 часот

05.02.2015г четврток, Општина Тетово, Оглас број 06/2015, повеќе групи во 09:00 – 13:00 часот

09.02.2015г понеделник, Државен архив на РМ, Оглас број 25/2015, 1 група од 09:00 часот

09.02.2015г понеделник, Министерство за финансии, Оглас број 20/2015, 3 групи од 10:30, 11:00 и 11:30 часот

09.02.2015г понеделник, Општина Струга, Оглас број 23/2015, 1 група во 11:00 часот

-ПРАВДИКО–

Препорачуваме

Партнери на Правдико