The Jailhouse Lawyer's Handbook | Правдико

Правдико

   

The Jailhouse Lawyer’s Handbook

© Copyright 2022 pravdiko.mk Сите права се задржани. Не е дозволено преземање на оваа содржина или на делови од неа без претходна согласност од редакцијата на ПРАВДИКО.

jailhouse-lawyers-handbook-5th-edition-2010ce-1-728Овој прирачник објаснува како може човек во затвор да поднесе тужба во федералниот суд, за да се бори против лошите услови и третирање во затворот.

Автор: National Lawyers Guild 2003

Издавач: National Lawyers Guild 2003

Број на страници: 113

Целото издание може да го превземете ТУКА

Партнери на Правдико