ТРКАЛЕЗНА МАСА на тема „Закон за сoцијална зaштитa“ | Правдико

Правдико

   

ТРКАЛЕЗНА МАСА на тема „Закон за сoцијална зaштитa“

© Copyright 2020 pravdiko.mk Сите права се задржани. Не е дозволено преземање на оваа содржина или на делови од неа без претходна согласност од редакцијата на ПРАВДИКО.

logos

Согласно Kаталогот за задолжителна континуирана обука  за судии, јавни обвинители, претседатели на судови и јавни обвинители на јавните обвинителства, Академијата за судии и јавни обвинители „Павел Шатев“ организира тркалезна маса на тема: „Закон за социјална заштита“,  што ќе се одржи на 27 април 2015 година (понеделник), во просториите  на Академија, со почеток во 10:30 часот.
 
Тркалезната маса се организира за судии и стручни судски службеници од Вишиот управен суд и од Управниот суд, како и за претставници на Министерството за труд и социјална политика и Центрите за социјални работи.

Во рамките на тркалезната маса свое излагање ќе има г-ѓа  Елка Тодорова, Министерство за труд и социјална политика

Темите кои ќе бидат опфатени во рамките на тркалезната маса се следните:

  • Постапување на Центрите за социјална работа за остварување права од социјална заштита
  • Разгледување на практичната примена на Законот за социјална заштита во однос на постапувањето на Центрите за социјална работа

Програмата согласно која ќе се одвива тркалезната маса можете да ја преземете ТУКА

Работни материјали:
1.Презентација 1
 

Препорачуваме

Партнери на Правдико