Правдико

   

Централниот регистар го раскина договорот со Институтот на сметководители и овластени сметководители

© Copyright 2018 pravdiko.mk Сите права се задржани. Не е дозволено преземање на оваа содржина или на делови од неа без претходна согласност од редакцијата на ПРАВДИКО.

Централниот Регистар на РМ ја известува јавноста дека го раскина Договор за соработка и размена на информации со Институтот на сметководители и овластени сметководители на РМ, поради неиспочитување на одредбите од истиот, од нивна страна. Обврската што произлегува од предметниот Договор – размената на податоци да биде функционална најдоцна до 31.12.2017 година не е исполнета, а рокот за поднесување на годишните сметки во хартиена форма истекува.

Централен регистар на РМ

При поднесувањето на годишните сметки во хартиена и електронска форма за правни субјекти кои водат сметководство согласно Законот за вршење сметководсвена дејност, овластените сметководители можат да поднесат за сите правни субјекти, додека сметководителите за здруженија, фондации и трговци поединци.

Партнери на Правдико