ЦРМ: Финансиски податоци за субјектите од годишните сметки за 2016 година | Правдико

Правдико

   

ЦРМ: Финансиски податоци за субјектите од годишните сметки за 2016 година

© Copyright 2020 pravdiko.mk Сите права се задржани. Не е дозволено преземање на оваа содржина или на делови од неа без претходна согласност од редакцијата на ПРАВДИКО.

Централен регистар на РМ

Централниот регистар информира дека согласно националниот акциски план за отворено владино партнерство 2016 – 2018 година, објавуваме основни (агрегирани) податоци за граѓански организации и деловни субјекти и тоа:

– Број на субјекти од трговскиот регистар и регистарот на други правни лица (основани и избришани во предметната година),

– Број на поднесени годишни сметки и финансиски податоци (приходи, расходи, вработени) за сите типови на обработка (видови на обрасци и дополнително за непрофитни по секој организационен облик, Општествени организации, фондации и здружение на граѓани) на годишни сметки.

Податоците можете да ги погледнете ТУКА

Партнери на Правдико