ЦРМ: Листа на избришани субјекти во месец мај 2016 | Правдико

Правдико

   

ЦРМ: Листа на избришани субјекти во месец мај 2016

© Copyright 2022 pravdiko.mk Сите права се задржани. Не е дозволено преземање на оваа содржина или на делови од неа без претходна согласност од редакцијата на ПРАВДИКО.

Централен регистар на РМЦентралниот регистар на Република Македонија согласно став 5 од член 552-а од Законот за трговските друштва, , секој месец на својата веб страница објавува преглед на трговци поединци и трговски друштва кои  согласно со овој член се избришани од трговскиот регистар во текот на претходниот месец, врз основа на кој надлежните органи и институциите постапуваат во рамките на нивните надлежности.

Постапката за бришење на трговците поединци и трговските друштва е  спроведена согласно член 552-а од причини определени во член 552-б  од истиот закон, поради тоа што до 31.12.2014 година до Централниот регистар на Република Македонија не поднеле годишна сметка за деловната 2013 година и/или не поднеле пријава за упис на адреса на електронско сандаче за прием на писмена согласно член 21 од Законот за едношалтерскиот систем и за водење на единствениот трговски регистар и регистарот на други правни лица.

Листата на избришани субјекти во месец мај можете да ја превземете  ТУКА

 

Препорачуваме

Партнери на Правдико