УЈП: Листа на уредно доставени решенија за присилна наплата на РТД | Правдико

Правдико

   

УЈП: Листа на уредно доставени решенија за присилна наплата на РТД

© Copyright 2022 pravdiko.mk Сите права се задржани. Не е дозволено преземање на оваа содржина или на делови од неа без претходна согласност од редакцијата на ПРАВДИКО.

g_ujp-nova1Врз основа на член 86 и член 87 од Законот за општата управна постапка , на 9 и 10 декември 2015 година во дневниот печат „Дневник“, Управата за јавни приходи објави „Јавен повик за уредна достава на решенија за присилна наплата на радиодифузна такса“ бр.01 и 02, со кои се повикаа обврзниците на радиодифузна такса наведени во Листите за уредна достава на решенија за присилна наплата на радиодифузна такса (УЈП бр.25-114-080/34020/2 од 07.12.2015 година и бр.25-114-080/34020/3 од 09.12.2015 година) објавени на веб страницата http://www.ujp.gov.mk/mk/otvoreni_povici најдоцна до 16 декември 2015 година да ги подигнат Решенијата за присилна наплата на радиодифузна такса, односно доколку обврзникот има извршено уплати на радиодифузна такса во периодот од опомената до изготвување на Решението за присилна наплата, да приложи докази при приемот на Решението, како би можел даночниот орган да ги земе во предвид и да спроведе правилна постапка на присилна наплата.

Со оваа објава во „Службен весник на Република Македонија“ се смета дека Управата за јавни приходи изврши уредна достава на уредна достава на Решенијата за присилна наплата на радиодифузна такса до обврзниците на радиодифузна такса наведени во прилог „Листата за уредно доставени решенија за присилна наплата на радиодифузна такса“ (УЈП бр.25-114-080/34020/4 од 17.12.2015 година) објавена на веб страницатаhttp://www.ujp.gov.mk/mk/otvoreni_povici

Целосната листа можете да ја погледнете ТУКА

Препорачуваме

Партнери на Правдико