Упатства за регистрација во системот за електронска достава во судовите | Правдико

Правдико

   

Упатства за регистрација во системот за електронска достава во судовите

© Copyright 2022 pravdiko.mk Сите права се задржани. Не е дозволено преземање на оваа содржина или на делови од неа без претходна согласност од редакцијата на ПРАВДИКО.

dostavaВо функција е порталот за електронска достава www.edostava.sud.mk, преку кој ќе се одвива регистрацијата на нови корисници, прием и достава на поднесоци. Со  цел Ваше користење на услугите на системот, потребно е да се регистрирате како корисник така што ќе доставите барање до надлежните лица во судовите определени како оператори за одобрување на регистрацијата.

Табелата на лица – оператори за одобрување на регистрација во основните судови  погледнете ја ТУКА

За користење на системот правното или физичкото лице е должно на свој трошок да ги обезбеди следните минимални технички услови:

– Дигитален сертификат

– Пристап до интернет

– Сопствена емаил адреса

– Интернет прелистувач

– Adobe Acrobat reader или друг софтвер за преглед и печатење .pdf датотеки

Упатства:

Обрасците во врска со регистрацијата можете да ги превземете во делот ОБРАСЦИ во категоријата Регистрација на електронска достава

–ПРАВДИКО–

 

 

 

Партнери на Правдико