Упатство за спречување на перење пари и финансирање на тероризам за казина | Правдико

Правдико

   

Упатство за спречување на перење пари и финансирање на тероризам за казина

© Copyright 2020 pravdiko.mk Сите права се задржани. Не е дозволено преземање на оваа содржина или на делови од неа без претходна согласност од редакцијата на ПРАВДИКО.

Screenshot_3Со ова Упатство се утврдува постапката за превентивно делување за спречување на перење на пари и финансирање на тероризам кај приредувачите на игри на среќа / казината, улогата на приредувачите на игри на среќа (казината) во раното препознавање и пријавување на сомнителните активности / транскации.

Упатството има за цел да даде насоки за усогласување со законските регулативи, дизајнирање и имплементирање на политиките на управување со ризик, процедурите и активностите кои треба да се преземат за превентивно делување, ефикасно и ефективно спречување на перење на пари и финансирање на тероризам од страна на приредувачите на игри на среќа / казината.

Целото издание можете да го превземете ТУКА

 

Партнери на Правдико