Вашите права при договори за потрошувачки кредити | Правдико

Правдико

   

Вашите права при договори за потрошувачки кредити

© Copyright 2022 pravdiko.mk Сите права се задржани. Не е дозволено преземање на оваа содржина или на делови од неа без претходна согласност од редакцијата на ПРАВДИКО.

screenshot_6 (2)Се поголемото задолжување денес претставува глобален проблем. Потрошувачкото општество е базирано на понуда на мошне голем асортиман на различни производи и услуги за широка потрошувачка, виско професионален маркетинг насочен кон потрошувачите, промотивни можности на мас медиумите и  интернетот како и респективен асортиман на кредитни производи на финансискиот сектор насочени кон можностите за задолжување на потрошувачите.При сето тоа, неинформираните граѓани често се жртви на несоодветни реклами, нефер договорни клаузули во кредитните аранжмани, разни видови скриени трошоци за кои не се свесни, а согласно договорите мораат да ги плаќаат….

Во рамките на оваа брошура се даваат одговори на одредени основни прашања од интерес за потрошувачите, кога ќе се решат да се задолжат и ќе се најдат во улога на приматели на потрошувачки кредити.

Превземи ја целата брошура ТУКА

Извор: www.opm.org.mk

Поврзани статии:

– Фискализација – права на потрошувачите

– Кои се вашите права како потрошувач?

– Нотаријатот поблиску до граѓаните – прирачник за потрошувачи

– Начин на остварување на правата на потрошувачите кај производи со недостаток

– Закон за заштита на потрошувачите при договори за потрошувачки кредити

– Права на потрошувачите кај производи со недостаток

– Водич за правата на потрошувачите

Партнери на Правдико