Во подготовка е нов Предлог Закон за унапредување и заштита на правата на припадниците на заедниците кои се помалку од 20% од населението во РМ | Правдико

Правдико

   

Во подготовка е нов Предлог Закон за унапредување и заштита на правата на припадниците на заедниците кои се помалку од 20% од населението во РМ

© Copyright 2022 pravdiko.mk Сите права се задржани. Не е дозволено преземање на оваа содржина или на делови од неа без претходна согласност од редакцијата на ПРАВДИКО.

Министерство за правда започна со подготовки на Предлог на Закон за унапредување и заштита на правата на припадниците на заедниците кои се помалку од 20% од населението во Република Македонија.

Донесувањето нов Закон за унапредување и заштита на правата на припадниците на заедниците кои се помалку од 20% од населението во Република Македонија е во насока на доуредување на оваа материја и отстранување на лоцираните слабости во постојниот закон.

Целта на Законот е да се отстранат лоцираните недостатоци во постојниот закон, особено во деловите поврзани со надлежностите на Агенцијата, надзорот и фондот за финансиски средства.

Временската рамка за изготвување на предлог законот:01/02/2019 – 30/04/2019

Препорачуваме

Партнери на Правдико