Во подготовка е Предлог на закон за државниот инспекторат за употреба на јазиците | Правдико

Правдико

   

Во подготовка е Предлог на закон за државниот инспекторат за употреба на јазиците

© Copyright 2020 pravdiko.mk Сите права се задржани. Не е дозволено преземање на оваа содржина или на делови од неа без претходна согласност од редакцијата на ПРАВДИКО.

Согласно Законот за употреба на јазиците (Сл.весник на РСМ бр.07/2019), поточно во член 20 од истиот закон е предвидено донесување на Закон за државен инспекторат за употреба на јазиците во својство на орган во состав на Министерството за правда на Република Северна Македонија.

Закон за државен инспекторат за употреба на јазиците се донесува со цел на мониторирање и надзор врз примената на Законот за употреба на јазиците во Република Северна Македонија.

Временската рамка за изготвување на предлог законот:01/02/2019 – 30/06/2019

Препорачуваме

Партнери на Правдико