Во подготовка е Закон за електронско управување и електронски услуги | Правдико

Правдико

   

Во подготовка е Закон за електронско управување и електронски услуги

© Copyright 2022 pravdiko.mk Сите права се задржани. Не е дозволено преземање на оваа содржина или на делови од неа без претходна согласност од редакцијата на ПРАВДИКО.

Со овој закон се уредува работата на министерствата, другите органи на државната управа, организациите утврдени со закон и други државни органи, судовите, јавните обвинителства и државното правобранителство, правни и други лица на кои со закон им е доверено да вршат јавни овластувања, органите на општините, на градот Скопје и на општините на градот Скопје , при размена на податоци и документи во електронска форма, односно остварување на електронски услуги, кога тоа е утврдено со закон.

Со овој закон се обезбедува ефикасно и ефективно спроведување на надлежностите на органите кои обезбедуваат услуги за физичките лица по електронски пат, а врз основа на утврдени стандарди и процедури.

Временската рамка за изготвување на предлог законот:05/04/2018 – 30/04/2018

Препорачуваме

Партнери на Правдико