Во подготовка е Закон за математичка гимназија | Правдико

Правдико

   

Во подготовка е Закон за математичка гимназија

© Copyright 2022 pravdiko.mk Сите права се задржани. Не е дозволено преземање на оваа содржина или на делови од неа без претходна согласност од редакцијата на ПРАВДИКО.

Со овој предлог закон се уредуваат организацијата, функционирањето и реализацијата на воспитно-образовниот процес во математичката гимназија.

Со законот ќе бидат опфатени повеќе клучни аспекти и тоа средното образование за надарени и талентирани ученици, структурата на наставниот план, наставните програми по математика, оценувањето на учениците и напредувањето во математиката, образованието на наставниците и нивните компетенции, соработката со родителите.

Временската рамка за изготвување на предлог законот:24/10/2017 – 10/11/2017

Препорачуваме

Партнери на Правдико