Во подготовка измени и дополнувања на Законот за нотаријатот | Правдико

Правдико

   

Во подготовка измени и дополнувања на Законот за нотаријатот

© Copyright 2022 pravdiko.mk Сите права се задржани. Не е дозволено преземање на оваа содржина или на делови од неа без претходна согласност од редакцијата на ПРАВДИКО.

Потреба од подобрување на законските одредби и доуредување на прашањата кои создааваа проблеми во примената на законот пред се во делот на одредбите за издавање на решение за нотарски платен налог, предавање на архивата на нотарот по престанок на службата, бришењето од Именикот на нотарите и усогласување на законот со други закони.

Подобрување на законските одредби и доуредување на законот во делот на одредбите за издавање на решение за нотарски платен налог, предавање на архивата на нотарот по престанок на службата и прецизирање на одредбите за плаќање на судската такса по поднесени предлози за издавање на решение за нотарски платен налог, рокот за издавање на решение за нотарски платен налог и усогласување на законот со други закони.

Препорачуваме

Партнери на Правдико