Во подготовка измени во Законот превоз во патниот сообраќај | Правдико

Правдико

   

Во подготовка измени во Законот превоз во патниот сообраќај

© Copyright 2022 pravdiko.mk Сите права се задржани. Не е дозволено преземање на оваа содржина или на делови од неа без претходна согласност од редакцијата на ПРАВДИКО.

Лиценца од членот 7 став 1 точки 1 и 2 од овој закон, може да добие домашно правно или физичко лице односно превозник, кој покрај останатите услови треба да има и вработено авто – такси возачи во зависност од бројот на возила кои ги поседува минимум еден возач по возило, и истите да поседуваат меѓународен сертификат за познавање на англиски јазик на ниво А1 или А2 според Заедничката европска рефентна рамка за јазици (CEFR) на Советот на Европа;

Цел на Предлог законот за изменување на Законот за превоз во патниот сообраќај е бришење на условот за поседување на меѓународен сертификат за познавање на англиски јазик на ниво А1 или А2 според Заедничката европска рефентна рамка за јазици (CEFR) на Советот на Европа, кој се однесува за авто – такси возачи.

Временската рамка за изготвување на предлог законот: 15/12/2017 – 10/01/2018

Препорачуваме

Партнери на Правдико